Mi is egy hazy raw IPA és miért olyan különleges?
Most megosztunk veled 5+1 „titkot”, amit csak a szakma és a beavatottak ismernek. Olvasd el ezt a bejegyzést és már Te is villoghatsz a megszerzett tudással. Legyél Te a baráti társaságod sörszakértője!
Azáltal, hogy nem forraljuk a sört egy hazy raw IPA nem csak idő és energiatakarékos, de ennek elhagyása több pozitív hatást is gyakorol a végeredményre:
- Forralás nélkül az alfasavak izomerizációja (kémiai átalakulása) elmarad, ezáltal nem a harsány keserűség marad a termékben, hanem sokkal lágyabb, kerekebb ízeket kapunk.
- Nem csapodnak ki úgy a fehérjék, ezért sokkal több protein, azaz fehérje marad a sörünkben, ami elősegíti a hazy, ködös jelleget.
- Mivel elmarad a fehérje kicsapódás nagy része, ezért sörünk határozottabban krémesebb lesz.
- A karamellizáció alacsonyabb szintje miatt sörünk szép világos marad.
- Több vitamint, ásványi-, és tápanyagot mentünk meg a sörben, aminek nem csak a sörünk, de mi is nagyon örülünk.
+1 A sör elegáns megjelenése mellett a habtartás olyan erős lesz, hogy akár még rá is ülhetünk. (de azért ne próbáljátok ki)
Itt nálunk a webshopban már elfogytak a limitált kiadású húsvéti söreink, azonban a Rózsa Sörkert Békésszentandrásban akár díszdobozos változatban is beszerezheted őket! Ha házhoz rendelnél, webshop partnereinknél is elérhető belőlük pár palackkal, vagy vedd fel a kapcsolatot velünk a Facebook oldalunkon privát üzenetben és igyekszünk megtalálni a hozzád legközelebb eső Nyúlon Innen-Túl sörlelőhelyet.
Ha kedvet kaptál a stílushoz, ajánljuk figyelmedbe még az állandó szortimentünk emblematikus tagjait, a Ködfelhőt (New England IPA) és a Barackos IPA-t (New England IPA sárgabarackkal és bazsalikommal), amik ugyan nem forralás nélkül készülnek, de a hazy-s,/ködös megjelenés, a trópusi gyümölcsös ízek és a simogató krémesség ezekben a sörökben is szintúgy megjelennek.